Olijfolie geeft een vol gevoel

Medisch Dossier 30 dec 2013 Gezondheid
Afslankgoeroes hebben het over het belang van een vol gevoel om te voorkomen dat we te veel eten. Er is een zeer eenvoudige manier om uw lichaam dat gevoel te geven: door olijfolie aan een maaltijd toe te voegen of als bijgerecht te eten. Wellicht is het zelfs al voldoende om aan olijfolie te ruiken, aangezien de geur het hem schijnt te doen. Onderzoekers van de technische universiteit van München hebben olijfolie getest ten opzichte van boter, reuzel en druivenpitolie, door elk toe te voegen aan 500 g magere yoghurt. De onderzoeksdeelnemers aten drie maanden lang elke dag een van de vier opties. De olijfoliegroep meldde altijd een vol gevoel en niemand in die groep kwam aan of kreeg een hoger vetpercentage gedurende het onderzoek. Vervolgens probeerden de onderzoekers iets anders: een groep kreeg de yoghurt met enkel olijfolie-aromaextract, terwijl de rest alleen de yoghurt at. Aan het eind van dit tweede onderzoek at de olijfoliegroep nog steeds ongeveer hetzelfde aantal calorieën, maar had de rest een hogere calorie-inname gekregen, gemiddeld 176 kcal per dag meer. Dit artikel verscheen eerder in Medisch Dossier, Wat artsen je niet vertellen, een maandelijks magazine over gezondheid, therapieën en behandelingen en de alternatieven die

Het volledige artikel lezen?

Geen abonnee, maar wil je wel artikelen lezen? Geen probleem. Je kunt losse artikelen kopen via Uhmi. Uhmi is een nieuwe manier om snel en veilig te betalen voor artikelen en direct verder te lezen. Probeer het nu uit en krijg een euro gratis.

Lees met Uhmi voor €0,25 Word Abonnee Log in

Medisch Dossier

Meer over Medisch Dossier >

Reacties

Geef een reactie