Oesters, weet je nog?
29 apr 2008
Gezondheid
Wanneer eten onvergetelijk wordt Elbrich Fennema | 106 mei 2008 issue Vraag mensen naar ‘het lekkerste wat ze ooit hebben gegeten’ en de kans is groot dat het een indrukwekkend gerecht was in een chic restaurant. Blijft een eetervaring ons beter bij als het duur was? Herinneren we het ons beter omdat we er veel voor betaalden? Waarschijnlijk spelen veel meer factoren een rol. Met wie je at, bijvoorbeeld. Of je iets te vieren had. Dat prettige gezelschap en die vrolijke stemming zullen ongetwijfeld de eetherinnering hebben gekleurd. Maar er is meer. Zoals elke restaurateur weet, dragen ook kaarslicht, kroonluchters en kristal bij aan de ervaring – al hebben ze niets te maken met wat je daadwerkelijk hebt geproefd. Wil je zelf een memorabele eetherinnering creëren, denk dan aan de volgende ingrediënten: goede trek (maak eerst een wandeling), sfeervolle entourage (zichtbare inspanning is belangrijker dan goede smaak), goed gezelschap (zelf in te vullen) en… oesters! Die zijn namelijk altijd feestelijk en hebben als bijkomend voordeel dat je niet hoeft te kunnen koken, want je eet ze rauw. Maak ze niet in je eentje van tevoren klaar, maar doe het gezamenlijk en pas op het moment dat je ze gaat eten.
Het volledige artikel lezen?
Geen abonnee, maar wil je wel artikelen lezen? Geen probleem. Je kunt losse artikelen kopen via Uhmi. Uhmi is een nieuwe manier om snel en veilig te betalen voor artikelen en direct verder te lezen. Probeer het nu uit en krijg een euro gratis.
Lees met Uhmi voor €0,25 Word Abonnee Log in
Reacties