Ode aan de assertiviteit

Brian de Mello 1 dec 2016 Actualiteit
Opeens wist ik het: jij bent de geschikte persoon voor deze functie. Wat denk je ervan, doe je het?\'. Dat waren de woorden van Mark, voorzitter van de tennisvereniging waar ik inmiddels zo’n 15 jaar trouw lid ben. Het ledental loopt iets terug en de activiteiten raken wat sleets. Mark was al maanden op zoek naar een nieuw Hoofd Evenementencommissie. Tot op heden bespeurde hij geen enkele animo bij een van de andere 800 leden. Mag ik er een nachtje over slapen, reageerde ik. Dat mocht. Inmiddels heb ik geleerd om dit soort keuzes weloverwogen te maken. Niet in de laatste plaats omdat ik al veel vrijwilligerswerk doe en de enige mogelijkheid om dit te combineren met tijd voor mijn gezin, het ondernemerschap en een normaal sociaal leven lijkt: minder slapen. En die slaap heb ik nou juist nodig om na te denken. Keuzes maken heeft voor mij alles te maken met assertiviteit. In mijn werk houd ik mijn klanten voor dat ze assertiever mogen zijn. \"Assertief\" wordt door veel mensen verward met het begrip \"agressief\". Voor anderen staat assertief zijn gelijk aan \'nee\' kunnen zeggen. Laat ik een poging wagen om het verschil uit te leggen. Want de enige

Het volledige artikel lezen?

Geen abonnee, maar wil je wel artikelen lezen? Geen probleem. Je kunt losse artikelen kopen via Uhmi. Uhmi is een nieuwe manier om snel en veilig te betalen voor artikelen en direct verder te lezen. Probeer het nu uit en krijg een euro gratis.

Lees met Uhmi voor €0,25 Word Abonnee Log in
Brian de Mello

Brian de Mello

Brian de Mello (1965) heeft een passie voor tekst en creatie. Die kan hij kwijt...

Meer over Brian de Mello >

Reacties

Geef een reactie