Met deze zeven seizoensgroenten eet je deze herfst bewust én gezond
15 okt 2012
Gezondheid
Door te kiezen voor seizoensgroente- en fruit eet je niet alleen gezond maar ook bewust, omdat je kas geteelde of ver geïmporteerde soorten links laat liggen. Zeven seizoensgroenten van de maanden oktober, november en december waarmee je zeker weten goed zit: Andijvie Wordt in Nederland in de grond geteeld en is dus een lokale groente. Bevat naast veel vezels en mineralen zoals kalium vooral veel vitamine A en vitamine K. Je kunt andijvie helaas maar een dag of drie in de koelkast bewaren, snel bereiden dus. Bijvoorbeeld als aanvulling in een salade of lekker winters in een stamppot rauwe andijvie. Witlof Witlof is van november tot april in Nederland verkrijgbaar. Deze groente bevat vitamine C, B1 en B2 en foliumzuur, selenium en kalium. Laat de blaadjes nooit lang in het licht liggen, dan worden ze bitter. Lekker in een salade met walnoten en rozijnen, als aperitiefje met blauwe schimmelkaas of verwerkt in een ovenschotel. Pastinaak Pastinaak is een vergeten groente die enkele jaren geleden haar plekje op het bord weer heeft terug veroverd. Het wortelgewas is rijk aan vitamine C, calcium en ijzer. De mogelijkheden zijn eindeloos. Soep, hutspot, stoofschotel, gebakken in de oven of in de koekenpan zoals aardappels
Het volledige artikel lezen?
Geen abonnee, maar wil je wel artikelen lezen? Geen probleem. Je kunt losse artikelen kopen via Uhmi. Uhmi is een nieuwe manier om snel en veilig te betalen voor artikelen en direct verder te lezen. Probeer het nu uit en krijg een euro gratis.
Lees met Uhmi voor €0,25 Word Abonnee Log in
Reacties