Mens versus robot

The Optimist 27 apr 2018 Actualiteit
DOOR : LISA LEONG   Welk werk blijft er voor ons over?   Als ik het woord ‘advocaat’ in Google typ, krijg ik de volgende zoeksuggesties: ‘advocaten zijn smeerlappen’, ‘advocaten zijn leugenaars’ en ‘waar slechtheid is, is een advocaat’. Ik ben ook een advocaat.   In 2001 werkte ik als advocaat op het gebied van technologische patenten voor een prestigieus advocatenkantoor in Londen. Maar voordat u me nu afschrijft, wil ik graag benadrukken dat ik een rappende en DJ’ende advocaat ben. Yoyoyo. Patentrecht is super cool. Yo. Ik maak natuurlijk een grapje. Niet over dat ik rapper en DJ ben, maar wel over de combinatie van advocaat en rapper. Er blijkt niet veel vraag te zijn naar rappende advocaten. Sterker nog, ik was de enige.   Advocaat – DJ v.v. Een onderzoek van dr. Larry Richard (psycholoog én zelf ook advocaat) toonde aan dat advocaten gemiddeld extreem laag scoren op sociabiliteit. Dat is de behoefte om sociale interacties aan te gaan. En ik had nou juist wel de behoefte om sociale interacties aan te gaan. Op een maandagochtend zat ik in een raamloos, zuurstofarm kantoor een patentovereenkomst door te nemen toen de woorden van een bekende artiest, filosoof en rapper

Het volledige artikel lezen?

Geen abonnee, maar wil je wel artikelen lezen? Geen probleem. Je kunt losse artikelen kopen via Uhmi. Uhmi is een nieuwe manier om snel en veilig te betalen voor artikelen en direct verder te lezen. Probeer het nu uit en krijg een euro gratis.

Lees met Uhmi voor €0,50 Word Abonnee Log in
The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie