Meer compassie voor ouders in scheiding redt kinderen

The Optimist 14 apr 2021 Samenleving
Er worden miljoenen uitgegeven aan hulpverlening voor ouders in scheiding, zonder dat dit eraan bijdraagt dat kinderen opgroeien in een veilige setting. Integendeel, 25 procent van de scheidingskinderen verliest het contact met een van de ouders, meestal met de vader. Volgens scheidingsmediator Renata Vermeulen moet dit anders, en is compassie voor de ouders daarbij het beste wat we kinderen kunnen bieden. DOOR: RENATA VERMEULEN Tot overmaat van ramp komt minister Dekker - naar aanleiding van het advies van het Expertteam Ouderverstoting - met een wetsvoorstel om de ouder die de omgangsregeling frustreert te kunnen beboeten of gevangenisstraf op te kunnen leggen. Het is als de put dempen nadat het kalf verdronken is. Kinderpsychologen uiten terecht hun zorgen of er wel oog is voor wat dergelijke sancties betekenen voor het inmiddels getraumatiseerde kind. Het beste voor de kinderen Onderzoek uit de jaren tachtig wijst al uit dat kinderen gewoon contact willen met beide ouders. ‘Dit is ook in het belang van het kind’ zegt Angèle Steentjes na 50 jaar onderzoek naar omgangrecht in Nederland. Er wordt al snel tegen ouders gezegd: ‘Denk toch aan je kinderen’. Alsof zij dat niet zouden willen. Met meer compassie voor de ouders voelen we zelf

Het volledige artikel lezen?

Geen abonnee, maar wil je wel artikelen lezen? Geen probleem. Je kunt losse artikelen kopen via Uhmi. Uhmi is een nieuwe manier om snel en veilig te betalen voor artikelen en direct verder te lezen. Probeer het nu uit en krijg een euro gratis.

Lees met Uhmi voor €1,00 Word Abonnee Log in
The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

2 reacties op “Meer compassie voor ouders in scheiding redt kinderen”

  1. ik kan het artikel niet helemaal lezen…maar wel voldoende…
    De ‘wet’ maakt veel onrecht mogelijk… Als mediation nniet lukt, omdat 1 partij niet meewerkt… kan diezelfde eenzijdig de scheiding aanvragen.
    Dan ben je, eigenlijk, verplicht OOK een advocaat te nemen… en dan begint het ‘geld-verslindende spel’.. niks ten gunste van de kinderen, ongeacht de leeftijd. Blijvende schade wordt door de advocaten gekweekt…en de rechter…tja… WAT IS recht??? De lachende 3e is de overheid…want elke euro salaris brengt belasting in het laadje…
    Dan nog iets… in onze wet is vaak 1 persoon de ‘hoofdpersoon’ op aktes.. nou.. wát als alle gegevens ‘op tafel moeten komen’?? Er is nog veel te doen !!

  2. Erg fijn dus dat mensen als Renata Vermeulen zich ermee bezighouden! Als je overigens abonnee bent kan je in de toekomst onze hele longread archief inzien.

Geef een reactie