Inzicht door meditatie

The Optimist 178 januari / februari 2018 Gezondheid
Inzicht verkrijgen door meditatie, door tien dagen lang tien uur per dag mediteren en met niemand een woord wisselen. Dat is waar je voor kiest als je een Vipassanaretraite doet. In Conferentiecentrum De Glind in Amersfoort leidde ik, en 109 andere deelnemers, voor even het leven van een monnik. Mijn familie en vrienden vonden mijn plannen voor de zomervakantie een beetje vreemd. Een meditatiecursus volgen oké, maar eentje die zo intensief is? Waarom? Omdat de uitkomst veelbelovend is. Mensen die eerder de retraite hebben afgerond vertellen dat hun leven een stuk is verbeterd. Ze zijn rustiger geworden, vitaler, gelukkiger. Mooie vooruitzichten. Daarvoor was ik wel bereid om op één maaltijd per dag te leven. Ik benaderde het een beetje als een bucket list-dingetje. Zoiets als die ene verre reis die je altijd al eens wilde maken, mediterend op zoek naar een vorm van vrijheid en inzicht. Afkicken Op de dag dat ik vertrek naar het meditatiecentrum ben ik het goede gevoel kwijt. Ik heb niet meer het idee dat ik de vrijheid of inzicht ga opzoeken, maar meer dat deze mij straks wordt afgenomen. Ik ga iets doen wat ik eigenlijk niet wil. Iets waarvan ik nauwelijks nog geloof dat het

Het volledige artikel lezen?

Geen abonnee, maar wil je wel artikelen lezen? Geen probleem. Je kunt losse artikelen kopen via Uhmi. Uhmi is een nieuwe manier om snel en veilig te betalen voor artikelen en direct verder te lezen. Probeer het nu uit en krijg een euro gratis.

Lees met Uhmi voor €0,50 Word Abonnee Log in
The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie