Lijden is een keuze

The Optimist 104 maart 2008 Gezondheid
Hoe ik heb geleerd de realiteit te accepteren en de sokken van mijn kinderen niet meer op te rapen. DOOR BYRON KATIE Voordat ik de realiteit helder zag, stonden de sokken van mijn kinderen symbool voor al mijn frustraties. Iedere ochtend lagen ze op de vloer en telkens dacht ik: ‘Mijn kinderen moeten hun sokken oprapen.’ Het was mijn heilige missie. Ik raakte steeds meer de controle over mijn leven kwijt; ik zag overal sokken. Ik werd daardoor boos en depressief, want ik vond dat die sokken niet op de vloer hoorden, ook al lagen ze daar iedere ochtend weer. Ik vond dat het de taak van mijn kinderen was om hun sokken op te rapen, ook al deden ze dat nooit. Ik gebruik het beeld van kinderen en sokken, maar u heeft misschien dezelfde gedachtegang over het milieu, politiek, geld of een ander onderwerp. We vinden dat dingen anders moeten en we lijden eronder dat dit niet volgens onze overtuiging gebeurt. Op mijn 43e, na tien jaar van zware depressie en wanhoop, begon mijn echte leven. Ik besefte dat mijn lijden niet voortvloeide uit een gebrek aan controle, maar uit mijn gevecht tegen de realiteit. Ik ontdekte dat ik

Het volledige artikel lezen?

Geen abonnee, maar wil je wel artikelen lezen? Geen probleem. Je kunt losse artikelen kopen via Uhmi. Uhmi is een nieuwe manier om snel en veilig te betalen voor artikelen en direct verder te lezen. Probeer het nu uit en krijg een euro gratis.

Lees met Uhmi voor €0,25 Word Abonnee Log in
The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie