Leren voor altijd

The Optimist 25 aug 2023 Samenleving

‘Ik ben klaar met leren!’, riep de geslaagde scholier. Arm kind, het moest eens weten… Een mens is nooit uitgeleerd, ook al sla je duizend studieboeken dicht. Anton Philips is daar het levende bewijs van. De negentig gepasseerd maar nog volop actief in de maatschappij. Met zijn kennis helpt hij anderen een beter leven te leiden. Blijven leren houdt hem jong van geest.

Auteur, filosoof en yogi Shai Tubali moedigt ons aan om vragen te blijven stellen over ons leven en de dingen die we tegenkomen. Bij leren gaat het volgens hem om echt innerlijk eerlijk te durven zijn.

Jelte de Jongh is met zijn organisatie Leeruniek bezig met een bijzondere missie: om leerkrachten van de basisschool te leren de potentie van een kind beter in te schatten. Gerrie Strik kijkt naar de andere kant van de levenslijn en faciliteert dat senioren blijven leren. Ron van Es stelt dat het vinden van bewustzijn helpt om te leren een toekomst te creëren. En kunstmatige intelligentie herinnert ons aan de voordelen van blijven leren.

Je mag dit gerust een optimistisch en leerzaam thema noemen.

The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie