Lekker ‘flexen’

Dewi Gigengack 149 september 20122012 Gezondheid
149 september 2012 Proeven, proeven, proeven. Dat is hoe duurzaamheidsorganisatie Natuur&Milieu Nederlanders wil overhalen om eens wat minder vlees te eten. Met andere woorden: om van Nederlanders niet zo zeer vegetariërs, maar dan toch bewuste ‘flexitariërs’ te maken. De kans bestaat dat u binnenkort al de Flexitaria tegenkomt op festivals en evenementen. Onder het motto Niet normaal lekker serveert deze mobiele snackbar smaakvolle vegetarische alternatieven, zoals een Tex Mexburger van kikkererwten en kidneybonen, een Indiase groentenwrap en Thaise noodles met peultjes, taugé en cashewnoten. Flexitariërs eten minimaal één dag per week geen vlees. Niet bij het avondeten, maar ook niet tussendoor of op brood. Volgens een recent onderzoek van Motivaction zijn veel Nederlanders al flexitariër: zo’n 86 procent. 4 procent eet nooit vlees en de rest eet het juist elke dag. Op die extremen wil Natuur&Milieu zich niet richten. ‘Het heeft geen zin om te zeggen dat mensen vegetariër moeten worden en dat is ook helemaal niet nodig’, zegt woordvoerder Olof van der Gaag. ‘Maar gelukkig is de middelste groep heel groot en staat die er ook al voor open.’ Niet iedereen die soms een vleesloze dag heeft, doet dit bewust. Het kan gewoon zo uitkomen, voor de variatie of

Het volledige artikel lezen?

Geen abonnee, maar wil je wel artikelen lezen? Geen probleem. Je kunt losse artikelen kopen via Uhmi. Uhmi is een nieuwe manier om snel en veilig te betalen voor artikelen en direct verder te lezen. Probeer het nu uit en krijg een euro gratis.

Lees met Uhmi voor €0,25 Word Abonnee Log in

Reacties

Geef een reactie