Leef langer met chroom

Jurriaan Kamp 13 apr 2016 Actualiteit
We eten te veel suiker. De gemiddelde Amerikaan consumeert 126 gram suiker per dag. Duitsland staat op de tweede plaats met 103 gram per persoon per dag. Nederland volgt met 102,5 gram. Wij consumeren meer dan twee keer zoveel als de door de Wereldgezondheidsorganisatie aanbevolen hoeveelheid van 50 gram per persoon per dag. Te veel suiker De nadelige gevolgen van suiker zijn welbekend: overgewicht en diabetes zijn twee van de meest bekende. Maar suiker zorgt ook voor ontstekingen en vormt de aanleiding van een reeks degeneratieve ziekten, uiteenlopend van dementie en Alzheimer tot Parkinson en artritis. Met andere woorden: minder suiker eten zou wel eens het belangrijkste advies op het gebied van gezondheid kunnen zijn. Te veel suiker eten leidt tot insulineresistentie. Insuline is de stof die spier-, vet- en levercellen helpen om suiker uit de bloedsomloop te absorberen. Twintig jaar geleden begon Harry Preuss, hoogleraar pathologie en geneeskunde aan de Universiteit van Georgetown, met een onderzoek naar het verband tussen door suikerconsumptie veroorzaakte hoge bloeddruk en insulineresistentie. Hij ontdekte dat het spoorelement chroom insulineresistentie kon tegengaan. Hij deed dierproeven, waarbij hij een hoge bloeddruk opwekte door middel van een suikerrijk dieet en constateerde dat nadat chroom was toegediend de

Het volledige artikel lezen?

Geen abonnee, maar wil je wel artikelen lezen? Geen probleem. Je kunt losse artikelen kopen via Uhmi. Uhmi is een nieuwe manier om snel en veilig te betalen voor artikelen en direct verder te lezen. Probeer het nu uit en krijg een euro gratis.

Lees met Uhmi voor €0,25 Word Abonnee Log in

Reacties

Geef een reactie