We kunnen met dieren praten, en ze praten ook terug. Hoe? Je leest het in het nieuwe The Optimist magazine!

The Optimist 182 september / oktober 2018 Zingeving

Er is weer een nieuwe uitgave van The Optimist. Het thema van dit nummer is Dialoog met Dieren. Dat hoeft lang niet altijd met woorden, een dialoog is immers veel meer dan ‘gesproken woorden’. Lees er alles over in het komende nummer van The Optimist.

Dialoog met dieren

Wist u dat het gesprek dat mensen met elkaar voeren vaak maar voor een klein gedeelte uit woorden bestaat? Lichaamstaal, toon en zaken als geur en omgevingsfactoren hebben ook een enorme invloed. Het feit dat dieren meestal niet over een ‘gesproken’ taal beschikken, hoeft dus helemaal geen beperking te vormen. Dat ontdekte dolfijnwetenschapper Denise Herzing ook. Zij kan inmiddels minigesprekjes voeren met ‘haar’ dolfijnen. Maar zelfs zonder taal kunnen we dieren in gesprek. Piek Stor voert bijvoorbeeld telepatische gesprekken en paardentherapeute Giesje Zwennes moedigt mensen aan toch vooral naar de paarden te luisteren. Van hen valt namelijk veel te leren.

Microscopische schoonheid

Het beeldverhaal van deze editie toont de schoonheid van de kleinste dingen. Met behulp van een microscoop wordt een schitterende wereld zichtbaar. Zo blijken niet alleen de kleinste diertjes heel interessant, maar ook van planten valt een heel nieuwe kant te ontdekken. Zelfs iets simpels als een vitamine kan mooi zijn. We selecteerden de drie mooiste beelden en tonen deze in alweer de 182ste uitgave van The Optimist.

Maar er valt nog veel meer te zien en te lezen in The Optimist. Zo zijn er onder meer drie columns, blijkt Facebook ook een goede kant te hebben en deelt Mikkel Hofstee een fragment uit zijn boek Oermens 2.0.

Vanaf 24 augustus op je deurmat

Ben je abonnee? Dan ligt je de september/oktober-editie inmiddels op je deurmat (of is het nog onderweg naar je brievenbus). Als abonnee kun je ook online bladeren door het magazine bij Mijn Account. De losse artikelen kun je online lezen bij Artikelen

Ben je nog geen abonnee, maar wel benieuwd naar ons nieuwste magazine? Dan kun je ons nieuwste magazine bij ons in de webshop bestellen of neem een abonnement op The Optimist. Zo mis je nooit meer één van onze optimistische verhalen, nieuwe inzichten en de leukste winacties!

Heb jij de nieuwste The Optimist al gelezen? Wij zijn benieuwd. Laat je ons weten welk artikel indruk op je heeft gemaakt?

The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

2 reacties op “We kunnen met dieren praten, en ze praten ook terug. Hoe? Je leest het in het nieuwe The Optimist magazine!”

 1. Bekend
  Sinds vele jaren “praat” ik met dieren: paarden, schapen, honden, en vogels – i.h.b. met merels – e.a.!
  Gerard.

 2. Gerard,

  Wat vertellen ze je zo al? Ik begreep van Piek Stor (Zie: The Optimist, nr. 182) dat ze meestal flink wat te vertellen hebben.

  Groeten,
  Lisette

Geef een reactie