Kan fastfood duurzaam zijn?

The Optimist 105 april 2008 Actualiteit
Max Christern | 105 april 2008 Een paar weken geleden lag er een dikke envelop van McDonald’s in mijn postvak. ‘Ode en McDonald’s: niet zo’n logische combinatie’, schoot het even door m’n hoofd. Maar anno 2008 ligt dat anders, want ook de hamburgerketen heeft zijn missie ‘opgegroend’ en zet zijn klanten gezonder voedsel voor dan toen ik er als student geregeld binnenliep. Het hoeft dus niet zo lang meer te duren voordat ­McDonald’s in zijn nieuwe reclame-uiting een dame in een bananen­bladenjurkje hijst om een broodje hamburger aan te prijzen. We zijn ze vast voor. ‘Broodje planeet’, zo hebben wij de Ode-burger gedoopt: het gezonde en in vele opzichten duurzame fastfood is in opmars. Er is veel aardigs over te vertellen; zie het artikel vanaf pagina 40. Maar het aardige is ook dat een baaierd aan bedrijven in alle sectoren duurzaamheid omarmt, dezer dagen. Ik had eerder dit jaar het genoegen te mogen aanschuiven bij twee ‘duurzame dialogen’. De uitnodigingen kwamen van projectontwikkelaar OVG en luchtvaartmaatschappij KLM. Het bevestigt de trend dat niemand in het bedrijfsleven er meer omheen wil of kan om iets te doen voor een betere wereld. En hoewel de invulling van die ambitie zeer verschilt per

Het volledige artikel lezen?

Geen abonnee, maar wil je wel artikelen lezen? Geen probleem. Je kunt losse artikelen kopen via Uhmi. Uhmi is een nieuwe manier om snel en veilig te betalen voor artikelen en direct verder te lezen. Probeer het nu uit en krijg een euro gratis.

Lees met Uhmi voor €0,25 Word Abonnee Log in

Reacties

Geef een reactie