‘Je moet het ook geloven’

The Optimist 156 september / oktober 20132013 Gezondheid
Het verhaal van Alexander Dekker, een ‘weigerachtige patiënt’ die op eigen wijze herstelde van een hersentumor. ‘Als dit mogelijk is, moet iedereen het weten.’ Dit artikel staat in het september/oktobernummer 2013, pagina 42 The Optimist organiseerde in September 2013 de online cursus Zorg voor jezelf met Alexander Dekker als vervolg op dit interview. Door Elleke Bal In 1987 merkte ik dat ik ziek werd. Achteraf was het waarschijnlijk een proces van langere tijd geweest. Ik had pijn in m’n nek. Mijn ogen gingen scheef staan en ik begon dubbel te zien. Ik begon spontaan over te geven. Ik verloor veel gewicht; ik was altijd zo’n 80 kilo en dat was ineens 60 kilo. Ik was 23 jaar en studeerde economie in Groningen. Studeren in de bibliotheek was een deel van mijn dagelijkse routine, maar ik zat maar op de boeken te kijken en ineens gingen m’n ogen draaien. Ik kon niets onthouden. Ik kwam maar niet door de stof heen. Mijn moeder vroeg of ik naar het oogziekenhuis in Rotterdam wilde gaan. We kenden daar een arts. Dat deed ik. Ik moest met de trein naar Rotterdam. Ik had heel veel moeite een trein uit te zoeken. Ik weet ook

Het volledige artikel lezen?

Geen abonnee, maar wil je wel artikelen lezen? Geen probleem. Je kunt losse artikelen kopen via Uhmi. Uhmi is een nieuwe manier om snel en veilig te betalen voor artikelen en direct verder te lezen. Probeer het nu uit en krijg een euro gratis.

Lees met Uhmi voor €1,00 Word Abonnee Log in
The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie