Introductie: Water

The Optimist 183 november / december 2018 Natuur & Milieu

Het is overal om ons heen, we bestaan er voor zeventig procent zelf uit en we lusten er wel pap van: water. Sinds honderden jaren is het in onze westerse wereld zo ingeburgerd, dat het met een simpele handbeweging uit de kraan komt. Warm of koud, kokend of bruisend zelfs.

Een primaire levensbehoefte waar sommigen hun zwembad mee vullen, terwijl anderen wakker liggen van een lekkende kraan die de hele nacht blijft doordruppelen.

Heeft u wel eens naast een serieuze waterval gestaan? Het geweld gehoord en gevoeld van een stortval aan water en u afgevraagd waar het vandaan komt, waar het naartoe gaat en wat er onder water allemaal gebeurt? Of heeft u stilgestaan bij de vanzelfsprekende oneindigheid van een oceaan?

Maar wat als water niet zo vanzelfsprekend is? Als we er een ruimtereis voor moeten maken om het te vinden? Of als het in een land gewoon te heet is om in overvloed aanwezig te zijn? Of te zout om te drinken? Onze vindingrijkheid lijkt op alles een antwoord te kunnen vinden. Zelfs als we ons afvragen of water gewoon maar water is. Want hoe zit het met de onzichtbare dimensie van water? Is water altijd hetzelfde? Sommigen geloven heilig in de geest van water en de magische kracht die erin schuilt. Wij gingen op zoek en brengen een paar bijzondere verhalen voor u… boven water.

Het water aan de lippen
Beukend tegen vliezen
Maar al wat zij zag
Haar vocht van tranen
Vreugde uit de bron
De gil die bevrijdt
Op golven varende Liefde
En het leven stroomt door

FONS PHYTÉ

The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Eén reactie op “Introductie: Water”

  1. Water is LEVEN
    ‘Gij zijt geschapen uit heilig water en tot water zult gij wederkeren’

Geef een reactie