In tongen spreken

Jurriaan Kamp 115 april 2009 Actualiteit
[su_row] [su_column size=\"3/4\"] Volgens filosoof Ken Wilber is er maar één manier om de wereldproblemen op te lossen: mensen met andere culturele waarden moet je in hun eigen taal aanspreken. Een \'theorie van alles\' Ken Wilber heeft één simpel ideaal: onze tijd doorgronden – verklaren wat we moeten doen om de armoede uit te roeien en de opwarming van de aarde een halt toe te roepen, om maar eens twee cruciale vraagstukken te noemen. Daar gaat ook mijn belangstelling sinds jaar en dag naar uit; vandaar dat ik twintig jaar geleden mijn eerste boek van Wilber kocht. In de loop der jaren heb ik ieder nieuw boek van hem gekocht en doorgelezen, maar op de een of andere manier sprong de vonk niet over. Hoewel we duidelijk dezelfde belangstelling en idealen koesteren, sprak Wilbers boodschap me gewoon niet aan. [/su_column] [su_column size=\"1/4\"] Ken Wilber [/su_column] [/su_row] Dus toen een goede vriend van me Wilber onlangs omschreef als ‘een van de belangrijkste filosofen van onze tijd’ en zei dat ik hem moest interviewen, liep ik niet direct over van enthousiasme. Maar ik wilde het nog één keer proberen en ik bestelde nog vier boeken van Wilber. Toen ik de eerste twee

Het volledige artikel lezen?

Geen abonnee, maar wil je wel artikelen lezen? Geen probleem. Je kunt losse artikelen kopen via Uhmi. Uhmi is een nieuwe manier om snel en veilig te betalen voor artikelen en direct verder te lezen. Probeer het nu uit en krijg een euro gratis.

Lees met Uhmi voor €1,00 Word Abonnee Log in

Reacties

Geef een reactie