In de keuken met André Wolf

Andre Wolf 039 juli / augustus 20012001
Het geluid van wortels. Andre Wolf | 39 juli/augustus 2001 issue Toen Alan Watts ooit werd gevraagd waarom hij vegetariër was, antwoordde hij: \'Omdat koeien harder schreeuwen dan wortels als je ze doodt.\' Ik vind het een prachtig en ontwapenend antwoord. Een antwoord dat ik me gemakkelijk voor de geest haal als ik vanwege de karige vegetarische menukeuzes in restaurants weer eens twijfel en me verleid voel om - af en toe en natuurlijk alleen bij speciale gelegenheden - vlees en vis te gaan eten. Daarbij: de bejubelde koks in binnen- en buitenland stellen me op vegetarisch gebied elke keer weer teleur. Terwijl mijn tafelgenoten vaak de mooiste creaties voorgeschoteld krijgen die bijna ál mijn zintuigen strelen, moet ik het meestal hebben van gerechten die regelrecht uit de rubriek \'snel-klaar-tips-voor-yuppies\' van de Allerhande lijken te komen. Een andere reden waarom ik vleesloos eet, is de goddelijke scheppingskracht, ofwel de Geest. In mijn ervaringswereld is de Geest overal aanwezig en er bestaat geen stapsgewijze, proefondervindelijk bewezen methode om het te ervaren. Soms, wanneer iemand anders in de lucht kijkt en me wijst op een koppel overvliegende ganzen - ja, soms zie ik het. Het gebeurt me. Ik zie de beweging van

Het volledige artikel lezen?

Geen abonnee, maar wil je wel artikelen lezen? Geen probleem. Je kunt losse artikelen kopen via Uhmi. Uhmi is een nieuwe manier om snel en veilig te betalen voor artikelen en direct verder te lezen. Probeer het nu uit en krijg een euro gratis.

Lees met Uhmi voor €0,25 Word Abonnee Log in

Reacties

Geef een reactie