In de keuken met André Wolf

Andre Wolf 033 juli / augustus 20002000
André Wolf is een kok die z\'n eigen gang gaat en auteur van De Tao van Stamppot (Becht, 1999). Zelfs een culinaire ramp, stelt Wolf, is een kunstwerk, waar je van kunt leren. Andre Wolf | 33 juli/augustus 2000 issue Ik heb er een sport van gemaakt om fervente vleeseters pas op het eind van het diner te vertellen, dat alle gerechten die ze zojuist hebben gegeten vleesloos waren. Ik geniet van de verbazing op hun gezichten. \'Nee\', roepen ze dan, \'dat kán niet! Ik zweer, dat ik vlees heb geproefd - alleen, helaas, weet ik niet meer precies wanneer.\' Ik probeer nooit iemand te foppen. Ik houd niet van sojaburgers en nepworstjes. Wanneer een maaltijd voldoende verrassingen heeft en als alle smaakpapillen ten volle bevredigd worden door de rijke constrasten van de verschillende gerechten, dan bevat het eten genoeg figuurlijk \'vlees\'om de saaie letterlijke variant overbodig te maken. Deze olijventaart is een uitstekend voorgerecht waar menig vleeseter van in de war kan raken. 300 gr snel bladerdeeg 1 forse trostomaat 400 gr zwarte, ontpitte olijven 2 eieren 50 gr zachte chèvre 2 eetlepels olijfolie halve eetlepel fijngehakte verse rozemarijn 4 teentjes knoflook zout en versgemalen zwarte peper takje rozemarijn

Het volledige artikel lezen?

Geen abonnee, maar wil je wel artikelen lezen? Geen probleem. Je kunt losse artikelen kopen via Uhmi. Uhmi is een nieuwe manier om snel en veilig te betalen voor artikelen en direct verder te lezen. Probeer het nu uit en krijg een euro gratis.

Lees met Uhmi voor €0,25 Word Abonnee Log in

Reacties

Geef een reactie