Vasten voor een hoger doel

Lisette Weber-Ziere 178 januari / februari 2018 Gezondheid
Vrijwel elke religie kent een vorm van vasten. Maar ook niet-religieuzen lijden vaste om allerlei redenen. Maar waarom doen we dat eigenlijk en wat levert het ons op? Wie vast er eigenlijk nog in deze tijden van overvloed? ‘Het afgelopen jaar is zwaar voor mij geweest. Ik verbrak mijn relatie en daarna heb ik me een tijdje misdragen. Ik dronk teveel, deed lelijk tegen mijn ouders en was eigenlijk gewoon geen goed mens. Dat bedoelde ik misschien allemaal niet zo, maar het is wel hoe het op anderen overkwam. Het is tijd om er wat aan te doen.’ Voor mij zit een lieve, normale man. We raakten aan de praat in de trein toen ik onderweg was naar Amsterdam. Ik had verwacht dat hij me zou gaan vertellen dat hij zijn ouders een bloemetje ging brengen en wat minder naar de kroeg zou gaan. Maar wat schetste mijn verbazing? Hij was onderweg naar zijn synagoge, om daar Jom Kipoer te vieren. Hij had gisteren de hele dag niet gegeten of gedronken en ook vandaag niet. Hij had zich zelfs niet gewassen. Straks zou hij in de synagoge samen met zijn familie zijn zonden belijden en een heleboel bidden. Als laatste wordt er

Het volledige artikel lezen?

Geen abonnee, maar wil je wel artikelen lezen? Geen probleem. Je kunt losse artikelen kopen via Uhmi. Uhmi is een nieuwe manier om snel en veilig te betalen voor artikelen en direct verder te lezen. Probeer het nu uit en krijg een euro gratis.

Lees met Uhmi voor €0,50 Word Abonnee Log in
Lisette Weber-Ziere

Lisette Weber-Ziere

In het dagelijks leven getrouwd met Sven en moeder van een dochter (Sophie, 7 jaar)....

Meer over Lisette Weber-Ziere >

Reacties

Geef een reactie