Het ideale dieet bestaat

Tijn Touber 071 november 20042004 Gezondheid
... en alleen jij kent het geheim. Tijn Touber | 71 november 2004 issue In de Verenigde Staten is het een rage: voeding met zo min mogelijk koolhydraten. Van low carb corn flakes tot low carb tandpasta, in de supermarkten is alles verkrijgbaar en voedselproducenten trachten elkaar op schreeuwerige wijze te overtreffen in de strijd tegen de koolhydraten. De rage kwam op gang onder invloed van een aantal dieetgoeroe’s die predikten dat het eten van te veel koolhydraten – de basis (pasta, brood aardappelen) van vrijwel elk dieet – schadelijk zou zijn voor de gezondheid. Koolhydraten worden in het lichaam immers omgezet in suiker. En dat suiker niet goed is; dat wisten we al. Maar het is de vraag of de ‘low carb trend’ een lang leven zal zijn beschoren. Op de cover van O (juli 2004), het tijdschrift van Oprah Winfrey, staat ‘Hét nieuws over koolhydraten waarop je zat te wachten’. Binnenin het blad wordt (deels) afgerekend met de visie dat koolhydraten schadelijk zouden zijn. Deskundigen die door O worden geraadpleegd, vergelijken de ‘low carb’ beweging met de eerdere ‘low fat’ trend die ook al van zijn kracht is ontdaan. Pasta mag weer, met mate. En dat is niet

Het volledige artikel lezen?

Geen abonnee, maar wil je wel artikelen lezen? Geen probleem. Je kunt losse artikelen kopen via Uhmi. Uhmi is een nieuwe manier om snel en veilig te betalen voor artikelen en direct verder te lezen. Probeer het nu uit en krijg een euro gratis.

Lees met Uhmi voor €0,50 Word Abonnee Log in

Reacties

Geef een reactie