Herboren

Brian de Mello 201 november / december 2021 Actualiteit

Jawel, we hebben The Optimist in een nieuw jasje gestoken. Daarmee is editie 201 ook een beetje onze herboren nummer 1, de start van een nieuwe reeks. Een frisse opmaak, andere lettertypes, eigentijdse rubrieken, een nog meer betrokken toonzetting.

Wat niet is veranderd: we blijven optimistisch en met een positieve instelling verhalen delen, zoals sommigen al sinds 1995 van ons gewend zijn. Maar de make-over betreft niet alleen de vorm; ook de inhoud is geëvolueerd. Zo starten we met een doorgeefcolumn. Leila Prnjavorac verzorgt de aftrap, en geeft het stokje in de volgende uitgave door aan Lousewies van der Laan.

Opbouwend kritisch

Daarnaast schuwen we het opbouwend-kritische geluid niet. Gezondheidscoach Richard de Leth waardeert het dat wij een recente blog van hem in The Optimist plaatsen. Hij zet aan tot constructief meedenken – ook al is het op een ander dan het reguliere spoor – juist ook bij een gevoelig onderwerp als het coronavraagstuk. Die vrijheid tot eigen meningsvorming is een groot goed, en bovendien nodig zodat goed geïnformeerde optimisten zelf een keuze kunnen maken. Want ook al lijkt het tegendeel soms realiteit, we mogen echt wel van mening verschillen in dit land. Dat die vrijheid gepaard gaat met verantwoordelijkheid, wordt steeds meer mensen duidelijk.

Verantwoordelijkheid

Het aspect ‘verantwoordelijkheid’ komt terug in het omslagthema: altruïsme. We laten gulle gevers, onder wie kickbokskampioen Rico Verhoeven, en deskundigen op het gebied van vrijgevigheid aan het woord. Mensen – en zeker optimisten – dragen graag bij aan een betere wereld. Het is interessant om te zien hoe geefmechanismes werken en welke drijfveren mensen hebben als ze geven.

Dit blad bestaat 26 jaar. Toen ik 26 was, had ik mijn eerste serieuze baan en deed ik schrijfwerk er voor de lol naast. Dat ik dertig jaar later hoofdredacteur zou zijn van het mooiste optimistische tijdschrift van de Benelux had ik niet kunnen vermoeden. Dat ‘herboren’ geldt misschien ook wel voor mij.

Veel vernieuwd leesplezier!

Brian de Mello, hoofdredacteur
redactie@theoptimist.nl

Brian de Mello

Brian de Mello

Brian de Mello (1965) heeft een passie voor tekst en creatie. Die kan hij kwijt...

Meer over Brian de Mello >

Reacties

Geef een reactie