Heling van alle kanten

Brian de Mello 187 juli / augustus 2019 Gezondheid

Waar wordt u beter van? Van een bepaalde therapie, een straaltje zonneschijn, gezonder eten? Misschien wel van een vreemd apparaat waarmee een therapeut u behandelt? Of van een winnend Eurovisie Songfestivalliedje?

U kunt het zo gek niet bedenken, of het heeft invloed op onze gesteldheid. Fysiek en mentaal. Voorwaarde is wel dat u erin gelooft. Of dat nu een pil is of een behandeling, hoe vreemd die ook mag overkomen.

Mijn vader kreeg op latere leeftijd last van uitslag op zijn armen. De dokters wisten er geen raad mee. Zalfjes smeren hielp niet. Op aanraden van een kennis ging hij ten einde raad naar een genezer ten zuiden van de grote rivieren. En die gaf hem als remedie: een paar stenen, voor onder zijn hoofdkussen. Hoe het werkte, weten we nog steeds niet. Maar het werkte.

In het thema Helende Kracht vindt u een palet aan heling om te ontdekken: van ruimtetechnologie tot natuur, van kloppen tot vergevingsgezindheid. Wij vragen u open te staan voor de mogelijkheid dat er meerdere wegen zijn die naar Rome leiden. U hoeft het natuurlijk niet allemaal te geloven. Maar het helpt wel.

Meer lezen? Bestel het nummer Helende kracht!

‘Jezelf helen is verbonden met het helen van anderen.’

– Yoko Ono (1933)

Brian de Mello

Brian de Mello

Brian de Mello (1965) heeft een passie voor tekst en creatie. Die kan hij kwijt...

Meer over Brian de Mello >

Reacties

Geef een reactie