Goed nieuws over ‘slechte’ voeding

Medisch Dossier 15 dec 2012 Gezondheid
Een aantal van onze favoriete hapjes en drankjes hebben door de jaren heen negatieve aandacht gekregen. Maar de nieuwste onderzoeken doen vermoeden dat ze een stuk gezonder zijn dan we dachten. Hieronder een overzicht van vijf zogenaamde ‘slechte’ voedingsmiddelen die misschien juist heel gezond zijn. Chocola Chocola werd ooit beschouwd als een ongezonde traktatie maar wint tegenwoordig terrein als ‘supervoeding’ vanwege zijn gezonde eigenschappen voor het hart. Er zijn vele onderzoeken waaruit valt op te maken dat het eten van een klein blokje chocola per dag de bloeddruk kan verlagen, evenals het cholesterolgehalte en het risico op een hartaanval of op een beroerte. Maar er is chocola en chocola: alleen de donkere soorten lijken het gezonde effect op het hart te hebben. Dat komt doordat donkere chocola de meeste cacao bevat. Het is de cacao – vol met plantaardige stoffen die goed voor het hart zijn – die de gezondheidsvoordelen oplevert. Let er wel op dat je chocola met mate eet. Met één blokje donkere chocola (met minimaal 70 procent cacao) per dag, kun je de voordelen oogsten zonder dat de extra pondjes eraan vliegen. Eieren Eieren hebben lang een slechte reputatie gehad omdat ze veel cholesterol bevatten, maar uit

Het volledige artikel lezen?

Geen abonnee, maar wil je wel artikelen lezen? Geen probleem. Je kunt losse artikelen kopen via Uhmi. Uhmi is een nieuwe manier om snel en veilig te betalen voor artikelen en direct verder te lezen. Probeer het nu uit en krijg een euro gratis.

Lees met Uhmi voor €0,50 Word Abonnee Log in

Medisch Dossier

Meer over Medisch Dossier >

Reacties

Geef een reactie