Gezonde wijn

The Optimist 1997012 januari / februari 1997 Gezondheid
De moderne mens heeft pillen nodig om zichzelf gezond te voeden. In elke natuurvoedingswinkel staat wel een kast met potten vol in capsules gevangen natuur: mineralen die onmisbaar zijn in de strijd tegen \'vrije-radicalen\', enzymen als wapen tegen hart- en vaatziekten et cetera. Het Belgische Netelblad (oktober 1996) biedt in een uitvoerige reportage een gezellig en genoegzaam alternatief voor dit pillen slikken: wijn! En wel: biologische wijn, twee glazen per dag en u kunt de pillen laten staan. Jurriaan Kamp | 12 januari/februari 1997 issue In wijn zitten talrijke bestanddelen die onmisbaar zijn voor een goede gezondheid: een scala aan vitaminen, mineralen en enzymen. Niet te vergeten: tanine - een natuurlijk antibioticum. En waar al dat goeds in de \'gewone\' - industrieel geproduceerde - wijnen verloren gaat in met kunstmest en bestrijdingsmiddelen gemaakte en vervolgens chemisch gemanipuleerde mengsels, biedt de bio-wijn de natuur in al haar zuiverheid. Netelblad schrijft: \'Het is een treurig misverstand dat alcohol in wijn schadelijk zou zijn voor de gezondheid.\' Het is al vaak bewezen, matig alcoholgebruik is zelfs gezond. Bovendien bezit wijn een alcoholafbrekende stof die ervoor zorgt dat de alcohol verbrand wordt voordat deze schadelijk kan worden voor lever en hersenen. Uiteraard uitgaande van

Het volledige artikel lezen?

Geen abonnee, maar wil je wel artikelen lezen? Geen probleem. Je kunt losse artikelen kopen via Uhmi. Uhmi is een nieuwe manier om snel en veilig te betalen voor artikelen en direct verder te lezen. Probeer het nu uit en krijg een euro gratis.

Lees met Uhmi voor €0,25 Word Abonnee Log in

Reacties

Geef een reactie