Gezond eten: 10 gouden eetregels
058 juli / augustus 2003
Gezondheid
Tien tips voor aan tafel. 1. Eet met je zintuigen, niet met je verstand Vertrouw de signalen van je lichaam. Eet geen dingen die je niet lekker vindt, maar waarvan anderen zeggen \'dat ze goed voor je zijn\'. 2. Eet met aandacht en smaak Je spijsverteringsstelsel weerspiegelt je geestesgesteldheid; vandaar dat spijsverteringsproblemen vaak met stress samenhangen. Als je boos, bezorgd of nerveus bent terwijl je eet, zal je lichaam het voedsel minder goed verwerken, hoe gezond je ook eet. Vermijd tijdens het eten de televisie, de krant of gesprekken over zaken. 3. Eet gevarieerd Voorkom dat je te veel binnen krijgt van wat niet goed voor je is. 4. Eet voldoende groenten Groenten zijn een uitstekende bron van kalium en andere mineralen, vitaminen en voedingsvezels. De meeste zijn erg vet- en caloriearm, en sommige, zoals aardappelen, zijn rijk aan zetmeel. Eet dagelijks tenminste één portie lichtgekookte bladgroente, zoals spinazie, bietloof of kool - belangrijke bronnen van ijzer. 5. Eet vers voedsel Er worden steeds meer gedroogde, ingeblikte en diepgevroren voedingsmiddelen en kant-en-klare maaltijden gegeten. Vaak bevatten die teveel vet, zout, suiker en ongezonde additieven. 6. Eet liever minder dan meer Onderzoek laat zien dat dieren die wat minder dan de
Het volledige artikel lezen?
Geen abonnee, maar wil je wel artikelen lezen? Geen probleem. Je kunt losse artikelen kopen via Uhmi. Uhmi is een nieuwe manier om snel en veilig te betalen voor artikelen en direct verder te lezen. Probeer het nu uit en krijg een euro gratis.
Lees met Uhmi voor €0,25 Word Abonnee Log in
Reacties