Genezen met geluid

The Optimist 137 juni 20112011 Gezondheid
Een zoektocht naar de helende kracht van geluid. Marieke Verhoeven | 137 juni 2011 is Judith Jansen en Gwen de Jong van Spirit Connection geven elkaar graag een gongbad om tot rust te komen Foto: Spirit Connection Een spijkerhard bed met snaren aan de zijkant en twee gongs boven het hoofd: Gwen de Jong van Spirit Connection belooft dat een gongbad verhelderend kan werken. ‘Geef je eraan over en probeer het niet te analyseren’, luidt de boodschap vooraf. Ook moet ik een intentie uitspreken: wat wil ik met deze sessie bereiken? Als ik heb verklaard te willen ontspannen, plaatst De Jong een masker over mijn ogen en begint ze te spelen. Terwijl het in eerste instantie prettig is, wordt het al snel onaangenaam. De trillingen die steeds intenser worden, ervaar ik als gekrijs, mijn hoofd vult zich met donkere gedachten. Ik sta op het punt de sessie te stoppen, maar probeer me eraan over te geven. Als de trillingen afnemen, wordt het prettiger. Ik bereik zelfs een paar keer – al is het een fractie van een seconde – een staat van gedachteloosheid. Na afloop – het duurt nu zo’n 20 minuten, normaal een uur – legt Van Dalen uit

Het volledige artikel lezen?

Geen abonnee, maar wil je wel artikelen lezen? Geen probleem. Je kunt losse artikelen kopen via Uhmi. Uhmi is een nieuwe manier om snel en veilig te betalen voor artikelen en direct verder te lezen. Probeer het nu uit en krijg een euro gratis.

Lees met Uhmi voor €0,25 Word Abonnee Log in

Reacties

Geef een reactie