Gekke koeien, verstandig eten

Ralf Bodelier 1997014 mei / juni 1997 Gezondheid
Niet vlees eten, moet je leren. Een uitgebalanceerde combinatie van granen en peulvruchten kan de noodzakelijke eiwitten die vlees biedt, vervangen. Les 1 van de handleiding voor diegenen die minder vlees willen eten. Ralf Bodelier | 14 mei/juni 1997 issue Sinds er al een paar maanden schokkende berichten over gekke koeien de ronde doen, zijn veel mensen ertoe overgegaan minder vlees te eten. Het begint griezelig te worden om dierlijk vlees te eten. Steeds meer mensen gaan dus over tot een vorm van vegetarisme. Daarmee sluiten ze zich aan bij onze voorouders zoals die in de Bijbel werden beschreven. Want toen Adam en Eva in de struiken van het aardse paradijs ronddartelden, voedden ze zich met vruchten en zaden. Door de erfzonde zijn ze uit de Hof van Eden verdreven en zijn ze vlees gaan eten, met toestemming van God die hun alleen op het hart drukte geen bloed te consumeren. Vandaar dat het vegetarisme een imago heeft van zuiverheid. En dat imago is tegenwoordig voor de voedingsdeskundigen van belang met het oog op de nu heersende opvattingen. Want de bovenmatige vleesconsumptie is onder andere één van de belangrijkste oorzaken van de toename van hart- en vaatziekten, doodsoorzaak nummer één

Het volledige artikel lezen?

Geen abonnee, maar wil je wel artikelen lezen? Geen probleem. Je kunt losse artikelen kopen via Uhmi. Uhmi is een nieuwe manier om snel en veilig te betalen voor artikelen en direct verder te lezen. Probeer het nu uit en krijg een euro gratis.

Lees met Uhmi voor €0,50 Word Abonnee Log in

Reacties

Geef een reactie