Geen suiker nodig

Medisch Dossier 23 dec 2013 Gezondheid
Bewerkte suikers en andere zoetmakers kun je volledig vermijden als je ingrediënten gebruikt die van nature zoet zijn. Door Marketa Bola Zo’n vijf jaar geleden merkte ik bij het eten van een veganistische marsepeinreep hoe kinderlijk enthousiast en blij ik ervan werd. Dat was voorbij binnen een minuut nadat de reep op was. Vervolgens vlogen allerlei gedachten door mijn hoofd, van ‘het was maar een klein beetje suiker, daar krijg ik net die energie van die ik even nodig had’ tot ‘het was maar een kleine reep, nog geen 50 gram, dat is geen grote traktatie, ik mag er best nog een’. Toch was ik trots op mezelf toen ik puur veganistisch ging eten. Alleen al de spontane genezing van mijn chronische middenoorontsteking was een grote prestatie. Ik kan dan ook instemmen met de groeiende populariteit van veganisme en de vele mensen die er hun gezondheid mee verbeteren. Het probleem is alleen dat zelfs in een dergelijk gezond voedingspatroon nog ongemerkt te veel bewerkte suikers kunnen zitten. Toen ik net begon met mijn ontdekkingsreis naar rauw plantaardig voedsel, merkte ik dat ik regelmatig last had van hunkering (craving) naar dat witte goedje. Toen ik voor het eerst stopte met het

Het volledige artikel lezen?

Geen abonnee, maar wil je wel artikelen lezen? Geen probleem. Je kunt losse artikelen kopen via Uhmi. Uhmi is een nieuwe manier om snel en veilig te betalen voor artikelen en direct verder te lezen. Probeer het nu uit en krijg een euro gratis.

Lees met Uhmi voor €0,50 Word Abonnee Log in

Medisch Dossier

Meer over Medisch Dossier >

Reacties

Geef een reactie