Het eten van de toekomst

Marinda Vis 178 januari / februari 2018 Gezondheid
Over honderd jaar eten we kweekvlees, insecten en zeewier. Maar junk food en diëten blijven ook bestaan. Hoe ziet het eten van de toekomst eruit? De Nederlandse consument wordt steeds bewuster van alles om zich heen, ook van voeding. Hij kijkt naar verpakkingen: welke ingrediënten bevat het product? Hoeveel kilocalorieën, eiwitten, vetten, etc. zitten in het product? Zijn er bepaalde stoffen aan het product toegevoegd, zoals E-nummers? En heeft het product ook een keurmerk? Dit doen we onder andere omdat we steeds meer aan onze gezondheid denken. We willen allemaal zo gezond en fit mogelijk zijn en blijven. Maar hoe zorgen we hiervoor? Waar gaat het heen met de voeding? Wat is eigenlijk de toekomst van voeding? Honger voorkomen  Er is de afgelopen honderd jaar veel veranderd in hoe mensen met voeding omgaan. Vroeger verbouwde of kocht men vooral voedingsmiddelen om honger of een tekort aan voedingsstoffen te voorkomen. Zulke tekorten, van bijvoorbeeld vitamine c bij scheurbuik patiënten, konden zowel ontstaan door tekorten aan vitaminen en mineralen en door tekorten aan macronutriënten (koolhydraten, vetten of eiwitten). Als die tekorten te lang voortduren, konden ziektes ontstaan. Maar dankzij technologische en economische ontwikkelingen hebben we steeds meer mogelijkheden om na te denken

Het volledige artikel lezen?

Geen abonnee, maar wil je wel artikelen lezen? Geen probleem. Je kunt losse artikelen kopen via Uhmi. Uhmi is een nieuwe manier om snel en veilig te betalen voor artikelen en direct verder te lezen. Probeer het nu uit en krijg een euro gratis.

Lees met Uhmi voor €0,50 Word Abonnee Log in
Marinda Vis

Marinda Vis

Tijdens de opleiding Voeding en Diëtetiek kwam Marinda erachter waar haar hart lag: schrijven. Daarnaast...

Meer over Marinda Vis >

Reacties

Geef een reactie