Een relatie zonder keuze

Marian Sandmaier 003 juli / augustus 1995 Actualiteit
Mijn broer en ik stonden bij de achterdeur van zijn huis. Hij liet me zijn grote, houten veranda zien die was aangekleed met potten hanggeraniums, gezellige zitjes en ligstoelen. Aan de zijkant was een achtpersoons jacuzzi ingebouwd. Ik zag ze al voor me, zijn vrienden die hier een warme duik kwamen nemen en onderuitgezakt op een stoel een pilsje bleven drinken. ‘Philip, wat prachtig,’ zei ik enthousiast. ‘Hoe lang heb je dit al?’ Het bleef stil. Eindelijk zei hij: ‘Drie jaar.’ Mijn maag kromp ineen. We durfden elkaar niet aan te kijken. Ik had de veranda nog nooit gezien. We woonden een kwartier bij elkaar vandaan. De verhouding tussen Philip en mij leed aan een soort diepgaande verwaarlozing. We zagen elkaar maar een paar keer per jaar. Meestal op feestdagen en bijna altijd in gezelschap. En als we elkaar dan eens per ongeluk alleen troffen, voelden we ons helemaal niet op ons gemak. Dan waren we, net als twee vreemden op een feestje, al snel uitgepraat en gingen we vlug onze glazen bijvullen, zodat de stilte niet zo zou opvallen. Philip en ik leefden al jaren langs elkaar heen. Ik was me altijd wel bewust geweest van de emotionele kloof

Het volledige artikel lezen?

Geen abonnee, maar wil je wel artikelen lezen? Geen probleem. Je kunt losse artikelen kopen via Uhmi. Uhmi is een nieuwe manier om snel en veilig te betalen voor artikelen en direct verder te lezen. Probeer het nu uit en krijg een euro gratis.

Lees met Uhmi voor €1,00 Word Abonnee Log in

Marian Sandmaier

Meer over Marian Sandmaier >

Reacties

Geef een reactie