Een monopolie in actie

The Optimist 024 januari / februari 1999 Actualiteit
De verkoop van Windows.Tussen 25 mei en 3 juni benaderde ik veertien computerfabrikanten met de vraag of ik bij hen een computer kon aanschaffen zonder het Microsoft Windows besturingssysteem. Ik vroeg hen of ze me systemen als Linux, BeOS of IBM\'s OS/2 konden leveren en of ik anders een \'kale\' PC kon krijgen - dat wil zeggen, zonder besturingssysteem. Ik gaf aan, dat het me ging om één enkele computer voor privégebruik. Hieronder volgen mijn aantekeningen van enkele van de telefoongesprekken: DOOR DAVID CHUN Datum: 25 mei 1998 Leverancier: Sony Verkoper: Cam Wat ik probeerde te kopen: 266 Pentium II desktopmodel Levert u de machine ook met andere besturingssystemen? Nee, dat doen we niet. De enige besturingssystemen die wij leveren zijn Windows 95 en Windows NT. Kan ik bij u een computer kopen - ongeacht het type - zonder ook Windows te moeten aanschaffen? Nee, dat kunt u niet. Wij verkopen geen computers zonder besturingssysteem. U kunt bij ons geen computer kopen zonder een Windows?besturingssysteem van Microsoft. Waarom niet? Sony is niet gerechtigd om het besturingssysteem te wijzigen of aan te passen. We zijn gehouden aan ons contract met Microsoft. Datum: 28 mei 1998 Leverancier: CompUSA Verkoper: William Wat ik

Het volledige artikel lezen?

Geen abonnee, maar wil je wel artikelen lezen? Geen probleem. Je kunt losse artikelen kopen via Uhmi. Uhmi is een nieuwe manier om snel en veilig te betalen voor artikelen en direct verder te lezen. Probeer het nu uit en krijg een euro gratis.

Lees met Uhmi voor €0,50 Word Abonnee Log in
The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie