Een genadige overval

The Optimist 011 november / december 1996 Actualiteit
Een wandelaar - een vader van een vierjarige dochter - verdwaalt in de bergen. Hij verliest zijn tent, zijn kleren, zijn voedsel en vindt... God. Of niet. Een aangrijpend relaas. DOOR GARRY COOPER Ik maak elk jaar in m\'n eentje een trektocht te voet. Dit keer had ik dit jaar besloten om het wat rustiger aan te pakken dan anders. Omdat ik niet was ingesteld op grote hoogten, had ik een paardenverzorger ingehuurd voor de klim de bergen in, het zwaarste stuk van de tocht. We reden samen te paard naar boven, daarna nam hij de twee dieren mee terug, en liet mij achter voor een solitaire voettocht terug naar de bewoonde wereld. Maar omdat ik niet gewend was aan paardrijden, had ik een spier in mijn liesstreek verrekt. En de daarop volgende dagen genas die niet, maar werd het steeds erger, wat het lopen steeds pijnlijker maakte. Uiteindelijk drong het tot me door dat ik was verdwaald. Ik wist dat blijven waar je bent de beste strategie was, maar ik stond onder tijdsdruk - ik dreigde te laat te komen voor een vergadering in Santa Fe. En wat nog belangrijker was, dit was mijn eerste langere tocht waarbij ik

Het volledige artikel lezen?

Geen abonnee, maar wil je wel artikelen lezen? Geen probleem. Je kunt losse artikelen kopen via Uhmi. Uhmi is een nieuwe manier om snel en veilig te betalen voor artikelen en direct verder te lezen. Probeer het nu uit en krijg een euro gratis.

Lees met Uhmi voor €1,00 Word Abonnee Log in
The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie