Een beetje gek?

The Optimist 199 juli / augustus 2021 Gezondheid

Iedereen kent het bekende reclamefilmpje van Apple uit 1997, getiteld ‘Here’s to the Crazy Ones’. Een ode aan de gekkies die bij nader inzien zo gek nog niet waren: Albert Einstein, Bob Dylan, Martin Luther King jr., Maria Callas en nog vele anderen. Het filmpje bewijst dat gekte grenst aan genialiteit.

Nu hoeven we ons niet allemaal tot genieën te ontwikkelen, maar we willen ook niet de andere kant op, richting complete gekte. Als iemand ons voor gek uitmaakt zijn we beledigd, maar een beetje gek kan geen kwaad. Want een beetje gek is soms ook het begin van een beetje geniaal.

Het zit allemaal tussen onze oren. Vandaar dat we op zoek gingen naar mensen die weten wat gek zijn of gek doen is. Van een beroemd cabaretier tot een hersendeskundige, en van een psychosepatiënt tot een dramatherapeut. Stuk voor stuk ervaringsdeskundigen, en als je de krant leest en het ‘normale’ nieuws hoort, komt het besef dat we met z’n allen in een gek schuitje varen.

Dus sta even stil, blik terug op een gek moment in je leven en ervaar dat je zelf ook een deskundige kunt zijn. Ergens op een optimistisch plekje tussen een beetje gek en een beetje geniaal. •

The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie