Doe het zelf

The Optimist 086 mei 20062006 Gezondheid
De persoonlijke pep van gremolata Elbrich Fennema | 86 mei 2006 De tijd dat we alles zelf moesten doen – onze eigen kleren naaien, onze groenten telen, ons eten koken – ligt nog niet eens zo heel ver achter ons. In ongeveer een eeuw tijd hebben we het voor elkaar gekregen dat we ons niet meer om dergelijke basale bezigheden hoeven te bekommeren. Maar het kán natuurlijk wel, bijvoorbeeld als omdat het leuk vindt. Zo is het maken van je eigen kleren weer hip. Maar de moderne thuisnaaister (m/v) begint niet met een lapje stof, zoals grootmoeder. De moderne thuisnaaister (m/v) neemt een kant-en-klaar kledingstuk en begint te borduren, te knippen en te naaien tot iets unieks ontstaat. Hetzelfde zien we bij de bereiding van eten. In principe volstaat de magnetronknop. Maar wie zin heeft, maakt zijn eten naar eigen inzicht leuker en lekkerder. Waar grootmoeder nog begon met het slachten van een kip, neemt de moderne thuiskok iets kant-en-klaars en slaat aan het klutsen, garneren, snijden en mengen voor een hoogst persoonlijke en unieke creatie. Een krachtige oppepper voor elke laffe fabriekshap is gremolata. Neem twee tenen knoflook, een rode peper (pitjes verwijderen), een handvol peterselie en de schil

Het volledige artikel lezen?

Geen abonnee, maar wil je wel artikelen lezen? Geen probleem. Je kunt losse artikelen kopen via Uhmi. Uhmi is een nieuwe manier om snel en veilig te betalen voor artikelen en direct verder te lezen. Probeer het nu uit en krijg een euro gratis.

Lees met Uhmi voor €0,25 Word Abonnee Log in

Reacties

Geef een reactie