Deze heeft u niet meer nodig

Elleke Bal 7 jan 2016 Actualiteit
Het had niet veel gescheeld of ik had rijst in mijn koffiezetapparaat gegooid. Wat een vreemde gewaarwording, om mijn ochtendroutine te doorlopen zonder lenzen in mijn ogen. Met een sterkte van -3 in beide ogen red ik me best in huis, maar de pakken van koffie en rijst op de bovenste plank van de kast lijken verdacht veel op elkaar. De wereld zit ineens achter een waas verschuild. ‘Laat je lenzen ’s ochtends eerst een tijdje uit’, had Kim van der Hoeven me een week eerder aangeraden. Ik was bij haar op bezoek geweest om te bespreken of ik kan leren zien zonder lenzen of bril. Van der Hoeven helpt als coach mensen om op een natuurlijke manier hun zicht te verbeteren. Ze is er van overtuigd dat je de sterkte van je bril kunt afbouwen. Zelf droeg ze ooit een bril met een sterkte van -7, inmiddels heeft ze die vervangen door een exemplaar van -2. Invloed op je zicht Van der Hoeven, een jonge Nederlandse vrouw uit het Westland, vertelt nuchter over het afbouwen van haar brilsterkte. We zitten bij haar thuis aan de keukentafel waar ze vertelt dat een vriendin haar twee jaar geleden een tijdschrift gaf

Het volledige artikel lezen?

Geen abonnee, maar wil je wel artikelen lezen? Geen probleem. Je kunt losse artikelen kopen via Uhmi. Uhmi is een nieuwe manier om snel en veilig te betalen voor artikelen en direct verder te lezen. Probeer het nu uit en krijg een euro gratis.

Lees met Uhmi voor €1,00 Word Abonnee Log in

Reacties

Geef een reactie