De zen van Leonard Cohen

The Optimist 037 maart / april 2001 Actualiteit
Hij zwalkt tussen een existentialistische hippie en een geleerde uit de Oude Wereld. Sommigen beschrijven hem als een listige coyote, anderen roemen zijn aardigheid en bescheidenheid. Als dichter en zanger behaalde hij alle roem en onderscheidingen, maar zijn geluk ligt op een berg waar slechts een enkeling komt. Een ontmoeting met Leonard Cohen en een gesprek over \'wat jij in je goedheid mijn carrière wenst te noemen\'. In een sober zenklooster bij de top van Mount Baldy heeft de lange tijd genotzuchtige, seksbeluste dichter eindelijk een zielsverwant gevonden. Terwijl in de bergen de duisternis invalt, stuur ik mijn auto van de hoge, bochtige weg naar een met stenen bezaaide parkeerplaats en er komt een man naar buiten om me te begroeten: een oudere man, licht gekromd, met een gladgeschoren hoofd, een rafelige zwarte mantel om, een wollen muts op en een bril. Hij steekt zijn hand uit, maakt een buiging voor me, pakt mijn koffer op en gaat me voor naar een houten blokhut. Hij uit zijn bezorgdheid over mijn \'lange rit\', vraagt of ik me hier zal kunnen redden, zet een pot hete thee en snijdt wat vers brood voor me. Terwijl de nacht valt, zegt hij mij te

Het volledige artikel lezen?

Geen abonnee, maar wil je wel artikelen lezen? Geen probleem. Je kunt losse artikelen kopen via Uhmi. Uhmi is een nieuwe manier om snel en veilig te betalen voor artikelen en direct verder te lezen. Probeer het nu uit en krijg een euro gratis.

Lees met Uhmi voor €1,00 Word Abonnee Log in
The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie