toekomst eten
Uitgelicht Gezondheid

De toekomst van veilige eiwitten

The Optimist 12 jan 2018

Er is de afgelopen honderd jaar veel veranderd in hoe mensen met voeding omgaan. Vroeger werden voedingsmiddelen gekocht of verbouwd om geen honger te krijgen of om een tekort aan voedingsstoffen te voorkomen. Een goed voorbeeld van zo’n tekort zou een vitamine c-tekort zijn. Hierdoor kunnen mensen scheurbeuk krijgen. Maar ook een tekort aan zogeheten macronutrienten (eiwit, koolhydraat en vet) kunnen ziektes veroorzaken. Maar dankzij technologische en economische ontwikkelingen hebben we steeds meer mogelijkheden om na te denken over wát we precies willen eten. We hoeven ons eten niet alleen meer uit onze directe omgeving te halen. We kunnen...

Het volledige artikel lezen?

Geen abonnee, maar wil je wel artikelen lezen? Geen probleem. Je kunt losse artikelen kopen met credits. Credits zijn te koop in prepaid bundels vanaf €2,50. Vervolgens kun je met één muisklik artikelen kopen met je credits tegoed.

Log in Log in via facebook Nog geen lid? Maak een gratis account aan