De meest voedzame groenten en fruit

Daniel Hills 26 jun 2014 Gezondheid
Het Center for Disease Control and Prevention (CDC) heeft 47 soorten groenten en fruit onderzocht en een ‘ranking’ gegeven – zes soorten vielen af, dus bleven er 41 over. Voedzaamheid, ofwel een ‘dichtheid aan voedingsstoffen’, was het criterium voor de classificatie. Basis voor het onderzoek waren de zogeheten Powerhouse Fruits and Vegetables (PFVs), \'krachtpatsers onder groente- en fruitsoorten\', ofwel: de voedselsoorten die het risico op de ontwikkeling van een chronische ziekte het kleinst houden. In het onderzoek werden voedingsstoffen gemeten als ijzer, riboflavine en de vitaminen B12, B6, en K. Hieronder de Top 4 van meest voedzame voedselsoorten uit het onderzoek. Klik hier om het onderzoek te lezen.   Waterkers– wanneer je je lichaam met zo veel mogelijk voedingsstoffen wil volpompen, leg dan een voorraadje waterkers aan. Waterkers is de enige ‘krachtpatser\' met een 100% procent score en dat is niet zo gek: de groente zit vol ijzer, calcium, jodium, foliumzuur, vitamine C en vitamine A.         Paksoi – Met een dichtheid aan voedingsstoffen van 91.99 %, eist Paksoi een goede tweede plaats op. Deze bladgroente zit tjokvol vitamine A en C, calcium, ijzer en magnesium.       Snijbiet – Snijbiet bevat kleine beetjes van zo

Het volledige artikel lezen?

Geen abonnee, maar wil je wel artikelen lezen? Geen probleem. Je kunt losse artikelen kopen via Uhmi. Uhmi is een nieuwe manier om snel en veilig te betalen voor artikelen en direct verder te lezen. Probeer het nu uit en krijg een euro gratis.

Lees met Uhmi voor €0,25 Word Abonnee Log in

Reacties

Geef een reactie