De kortste afstand van grond tot mond

Brian de Mello 186 mei / juni 2019 Gezondheid
Ze verhuisde in 2008 van Hilversum naar Soest en begon bij haar nieuwe woning een moestuin. ‘Die kreeg mij volledig in de greep’, vertelt Brenda Bas. Ruim tien jaar later verschijnt haar unieke receptenboek: Green Yourself. Bas vertelt wat er gebeurde toen ze eenmaal met haar moestuin aan de slag ging. ‘Ik kwam letterlijk heel dicht bij de natuur te staan, ging cursussen doen, volgde in Driebergen een opleiding over natuurvoeding. Toen dacht ik, wat is dit interessant en waarom is de smaak van groente uit de supermarkt zo anders? Er klopte voor mijn gevoel iets niet en ik bedacht hoe mooi het zou zijn als in de winkel meer de nadruk zou liggen op verse en onbewerkte producten uit de natuur zoals groente, fruit, noten en zaden.’ Alles in de hogesnelheidsblender Ze besloot alles wat ze verbouwde in haar moestuin een bestemming te geven; door het in te vriezen, in te maken. ‘Ik maakte de hele buurt blij met mijn verse producten. Wat me stoorde was dat er toch nog veel toegevoegde stoffen aan te pas kwamen om het te conserveren, bijvoorbeeld een enorme hoeveelheid suiker om jam te maken. Zoiets besef je pas als je achter het fornuis

Het volledige artikel lezen?

Geen abonnee, maar wil je wel artikelen lezen? Geen probleem. Je kunt losse artikelen kopen via Uhmi. Uhmi is een nieuwe manier om snel en veilig te betalen voor artikelen en direct verder te lezen. Probeer het nu uit en krijg een euro gratis.

Lees met Uhmi voor €0,25 Word Abonnee Log in
Brian de Mello

Brian de Mello

Brian de Mello heeft een passie voor tekst en creatie. Die kan hij kwijt in...

Meer over Brian de Mello >

Reacties

Geef een reactie