Eten is een van de allereerste levensbehoeften, dus waarom zouden we het dan niet meteen ‘goed’ doen, vragen de schrijvers van het kookboek De groene garde zich af. Journalist Leontien Aarnoudse, duurzaam ondernemer Ellen Vereijken en duurzaamheidsadviseur Anouk Wentink wilden mensen een handje helpen bij alle keuzes die je kunt maken als je verantwoord maar toch lekker wilt eten. Ze schreven een boek met honderd heerlijke seizoensrecepten, aangevuld met reportages, interviews met duurzame pioniers en achtergrondinformatie over duurzaam en lekker eten. In De groene garde, dat onlangs de prijs \'meest duurzame kookboek van 2012\' heeft gekregen, hanteren de schrijvers een aantal basisregels: gebruik zo veel mogelijk verse seizoensgebonden producten, het liefst uit je eigen regio of anders fairtrade. Verder raden ze aan om minder vlees te eten, duurzame vis te kopen en om verspilling te voorkomen. Wil je inspiratie opdoen voor lekkere, duurzame seizoensgerechten? Hieronder volgt een winterrecept uit het boek. Voorgerecht: geroosterde bietensalade Benodigdheden: 100 gram gedroogde, voorgeweekte witte bonen 2 tenen knoflook 5 middelgrote bieten 7 el. extra vierge olijfolie 5 takjes tijm 3 tl. balsamico 3 tl. citroensap 100 gram veldsla 100 gram feta of geraspte Hollandse geiten- of schapenkaas zout en peper uit de molen
Het volledige artikel lezen?
Geen abonnee, maar wil je wel artikelen lezen? Geen probleem. Je kunt losse artikelen kopen via Uhmi. Uhmi is een nieuwe manier om snel en veilig te betalen voor artikelen en direct verder te lezen. Probeer het nu uit en krijg een euro gratis.
Schrijf je gratis in voor onze PositiefNieuwsBrief (1 tot 3 e-mails per week). Uitschrijven kun je ieder moment door op de unsubscribe-link te klikken die onderaan iedere mailing staat.
Wij gebruiken cookies om je de best mogelijke ervaring te geven. Meer informatie vind je op onze privacy pagina. Privacy & Cookies
Reacties