Zo versterk je je intuïtie

The Optimist 12 aug 2021 Zingeving

Bij het nemen van complexe beslissingen maken je hersenen al snel overuren. Onbewust analyseer je ervaringen uit het verleden en weeg je alle mogelijke besluiten af. Hieruit volgt een intuïtief gevoel. Met deze tips versterk je je intuïtie en ben je voortaan zeker van je zaak.

Aanwezig zijn

Focus op het hier en nu. Wanneer je te veel in je hoofd zit en blijft hangen in ratio, ben je niet aanwezig in je lijf. Door opmerkzaam te zijn, pik je talloze signalen op die relevant kunnen zijn voor je besluit. Vraag jezelf af wat je opvalt: wat zie, hoor en voel je? Hoe reageert je lichaam op de verschillende scenario’s die je hebt bedacht als oplossing voor waar je mee worstelt?

Rust

Zorg ervoor dat je regelmatig ontspant. Zo kom je uit je hoofd en in je gevoel. In een overvolle geest vallen jouw ideeën, gevoelens en invallen minder goed op. Zo kun je wanneer je een belangrijke beslissing moet nemen, gerust een stapje terug doen. Er een nachtje over slapen kan helpen, maar structureel rustmomenten inbouwen in je bestaan helpt je om doorgaans beter te kunnen luisteren naar je gevoel. Ontspan met een boek, beweeg in de natuur en neem een wandelpauze op het werk. Geef je onderbewuste de ruimte om de beste oplossing voor je te vinden.

Schrijf

Begin een intuïtiedagboek waarin je elke dag een intuïtieve waarneming noteert. Op deze manier lukt het je beter om zaken goed aan te voelen. Je ontdekt hoe je intuïtie werkt en kunt inschatten hoe vaak je intuïtie klopt.

Lees in dit artikel meer over de kunst van intuïtie.

Bron: Krachtvoervoorvrouwen.nl
The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie