Zo kom je de feestdagen op afstand door

The Optimist 25 nov 2020 Samenleving

Sinterklaas, kerst en oud en nieuw tijdens corona: december staat dit jaar op losse schroeven. Hoe de feestdagen er precies uit gaan zien is nog niet duidelijk, maar dat het anders wordt dan normaal staat vast. Met deze tips kom je de feestdagen ook op afstand van je dierbaren gezellig door.

Maak familierecepten

Nu de horeca (vooralsnog) gesloten is ontkom je er niet aan zelf uitgebreid in de keuken te staan. Om de familie toch een beetje in huis te halen en een vertrouwd gevoel op te wekken, kun je favoriete familiegerechten bereiden. En als je echt in de stemming bent kun je een digitaal familiereceptenboekje samenstellen, zodat iedereen van wat comfort food kan genieten.

Stuur pakketjes op

Het versturen van een pakketje met traktaties voelt net zo goed als het ontvangen ervan. Stel voor je dierbaren een leuke mix van lekkernijen, kaarsen, filmtips en een exemplaar van bijvoorbeeld The Optimist samen en fleur de eenzame decemberperiode op.

Plan een videocall

Om toch nog een beetje bij familie en vrienden te zijn, kan het gezellig zijn een videocall in te plannen om samen een feestmaal te eten, kerstfilm te kijken of op een nieuw jaar te proosten. Zo ben je toch samen.

Deel maaltijden met de buurt

Een familierecept bereiden voor één persoon is misschien wat veel. Heb je restjes koek, cake of stoofpot over? Breng deze dan langs bij buren en vrienden in de buurt. Ook de daklozenopvang en voedselbanken zijn blij met extra donaties in deze periode.

Bezoek een nostalgische plaats

Om toch een beetje het decembergevoel vast te houden, kun je plekken bezoeken die een fijne herinnering oproepen. Je favoriete familiebos, het strand of een koffiezaakje voor warme chocolademelk to go brengen je meteen in een feeststemming.

Bron: The Optimist Daily
The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie