Zo genereer je een passief inkomen

The Optimist 11 nov 2021 Economie

Zo min mogelijk werk verzetten terwijl er geld binnenstroomt? Een passief inkomen is een terugkerend inkomen waarvoor je niet steeds opnieuw de handen uit de mouwen hoeft te steken. The Optimist presenteert zes efficiënte manieren waarmee je dit voor elkaar krijgt.

Digitale producten aanbieden

Veel van jouw kennis is waardevol en kun je digitaal aanbieden. Welk digitaal product jij kunt verkopen, hangt helemaal af van jouw talent. Heb je een expertise die je aan anderen wil overdragen? Ontwerp en verkoop dan lesmateriaal, zoals een e-book of een online cursus. Ben jij een creatief persoon? Ga aan de slag en verkoop je gebruikerslicenties online. Denk hierbij aan foto’s, videomateriaal of muziek. Kun jij digitale tools ontwerpen? Verkoop dan software, lettertypes of templates.

Verhuren

Heb je een extra kamer? Verhuur deze dan bijvoorbeeld via Airbnb. Als je een camper of caravan hebt, kun je deze verhuren via deelplatform Camptoo. Ook gewone items, zoals ladders, tafels, haagscharen, zijn te verhuren. Een goede website om dit soort zaken te verhuren aan mensen aan de buurt is Peerby.

Beleggen

Beleggen hoort ook bij investeren in een passief inkomen. Je investeert geld, maakt hopelijk wat winst en hoeft daar in principe niets voor te doen. Het is wel belangrijk dat je je goed inleest, weet wat je doet en alleen geld investeert dat je kunt missen. Het is tenslotte ook mogelijk om geld te verliezen. Als dit te ingewikkeld klinkt, begin dan laagdrempelig.

Affiliate marketing

Heb jij veel volgers op sociale media of wordt jouw website vaak bezocht? Beveel dan een product of dienst aan. Wanneer iemand via jouw link een aankoop doet, ontvang je een commissie. Beveel wel alleen producten aan die bij jou passen en waar je achter staat, zodat de volgers jouw aanbevelingen blijven vertrouwen.

Webshop

Het runnen van een webshop is een goede manier om passieve inkomsten te genereren. In eerste instantie denk je hierbij aan het inkopen van voorraden en verzenden van pakketten. Dropshopping biedt een uitkomst. Je biedt producten aan via je website en plaatst pas een bestelling bij de leverancier wanneer je een bestelling binnenkrijgt. De leverancier verzendt deze vervolgens naar de klant. Wil jij zelf producten ontwerpen? Dan is print-on-demand misschien wat voor jou. Hierbij verkoop je originele producten, zoals t-shirts, tassen en posters met jouw eigen design. 

Wil jij meer lezen over inkomsten? Lees dan dit artikel over financiële onafhankelijkheid.

The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie