Zesjarige komt in actie

The Optimist 26 aug 2020 Samenleving

Wat deed jij toen je zes was? Als je antwoord ‘niet zoveel’ is, ben je waarschijnlijk niet de enige, maar het kan anders. Een zesjarige in Missouri bewijst het door haar eigen stichting op te richten.

Hoewel corona soms doet denken dat de wereld stil staat, gaat het leven vaak onstuimig door. Zo blijft voor daklozen de strijd bestaan om op straat te overleven. Daklozen in St. Louis (in de Amerikaanse staat Missouri) krijgen het nu een stukje makkelijker: de zesjarige Paris Marshall schiet hen te hulp. Na het lezen van het kinderboek ‘One Boy’s Magic,’ waarin de hoofdrolspeler zijn magische krachten gebruikt om daklozen te helpen, werd Paris geïnspireerd om meer te doen. Na het samen met haar ouders te hebben besproken kwamen ze op het idee om hulppakketten te maken.

Met hulp van haar ouders richtte de zesjarige de Paris Cares Foundation op, die nu al 500 hulppakketten heeft samengesteld en (contactloos) bezorgd. Ze vult niet alleen zelf de pakketten, ook bevat elk pakket een zelfgemaakte tekening om een hart onder de riem te steken. Daarnaast wist ze het voor elkaar te krijgen om 250 maaltijden te maken voor mensen die werken in een cruciale sector. Hier zal het – als het aan haar ligt – niet bij blijven. De plannen liggen er al om een Thanksgiving voedselinzameling te organiseren en om tijdens kerst speelgoed in te zamelen voor dakloze kinderen. Je kunt haar hiermee helpen met een kleine donatie via deze link.

Als dit nog niet genoeg jeugdtalent voor je is, kun je ook een kijkje nemen in ons artikel Leven als wonderkind, waarin redacteur Arie Dekker de achtjarige Jayden Ordoñez interviewt over zijn bijzondere pianotalent, wat hem al op menig jeugdconcours in de prijzen heeft laten vallen.

Bron: Fox 2 St. Louis
The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie