YouTube zet doorverwijstechniek in tegen terrorisme

The Optimist 7 aug 2017 Samenleving

Wie op zoek is naar terroristische video’s om verder geïnspireerd te raken, moet dit vooral bij YouTube blijven doen. De zoektocht eindigt nu namelijk automatisch bij het tegenovergestelde: anti-haat video’s.

YouTube heeft deze nieuwe doorverwijstechniek kort geleden geïntroduceerd als middel in de strijd tegen het online terrorisme en radicalisering. Iemand die YouTube wil gebruiken om via de zoekmachine van deze website zaken te vinden die te maken hebben met extremisme of rekrutering voor terrorisme, komt terecht bij video’s die mensen proberen op andere, positieve gedachten te brengen.

In de komende maanden is YouTube, dat onderdeel is van het Google-concern, van plan om de automatische doorverwijzing uit te breiden in verschillende talen en nieuwe video’s te creëren om extremisme te bestrijden.

Dit initiatief maakt deel uit van een lopende samenwerking tussen grote ‘tech’-bedrijven zoals Twitter, Microsoft en Facebook om terrorisme en extremisme online aan te pakken. Onlangs heeft Google nog meer antiterroristische initiatieven aangekondigd, waaronder een verbeterde techniek om extremistische video’s beter te identificeren en te verwijderen.

Bron: GNN
The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Reacties zijn gesloten.