Yoga heeft positieve invloed op depressie

The Optimist 7 mrt 2017 Gezondheid

Mensen die lijden aan depressie zouden hun symptomen aanzienlijk kunnen verminderen door minstens twee keer per week yoga en ademhalingslessen te volgen.

Dit blijkt uit een onderzoek dat is verschenen in The Journal of Alternative and Complementary Medicine. Het onderzoek ondersteunt het gebruik van op yoga gebaseerde interventies als alternatief voor farmacologische behandelingen tegen depressie.

In de studie werden mensen die last hebben van depressie verdeeld over twee groepen. De ene groep kreeg een hoge dosering van drie yogalessen van anderhalf uur per week, plus oefeningen voor thuis. De tweede groep kreeg een lagere dosering van twee lessen, plus oefeningen voor thuis. Beide groepen vertoonde een aanmerkelijke vermindering in depressieve symptomen. Hoewel de resultaten in de hoge doseringsgroep positiever waren en een groot aantal personen minder depressieve symptomen vertoonden, geloven de onderzoekers dat twee keer per week (plus thuisoefeningen) een minder belastende maar nog steeds net zo effectieve oplossing vormt.

Ook levert de yogabehandeling het voordeel op dat op deze manier stemmingwijzigende medicaties en dus de bijwerkingen kunnen worden vermeden. De studie maakte gebruik van de Iyengar-yoga-vorm die de nadruk legt op detail, precisie en aansluiting in de houding en adembeheersing.

Bron: Psypost
The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie