Yardroid: een helpend (robot)handje in de tuin

The Optimist 1 dec 2020 Natuur & Milieu

Werken in de tuin kan verlichting bieden tijdens de corona pandemie. Toch zijn er taken die zelfs de meest fanatieke tuinier liever aan een ander overlaat. Die ander kan straks de Yardroid zijn.

Mensen zijn al bekend met de robotstofzuiger. De Yardroid kan op een vergelijkbare manier in de tuin helpen. Het apparaat, dat er uitziet als een kleine tank, neemt vervelende tuintaakjes uit handen. Door gebruik te maken van een camera en Artificial Intelligence kan het gras maaien, planten water geven en bladblazen. Bovendien kan de robot ook op afstand bestuurd worden via zijn eigen app en ingebouwde camera.

Veel onderhoud heeft het apparaat niet nodig. Het kan bijvoorbeeld zelf water bijvullen met een bijgeleverde zonnekraanhendel. Ook als waakhond weet de robot wel raad. Zo kan het ‘s avonds in de tuin patrouilleren. Via de app laat het vervolgens weten of er een onwelkome gast gespot is. Daarna wacht de indringer een koude douche dankzij de ingebouwde waterspuit. Begin volgend jaar zal de crowdfunding-campagne voor Yardroid van start gaan.

Ook zonder tuin zijn er genoeg manieren om je groene vingers aan het werk te zetten. Hierover hoor je meer in onze podcast Onderstroom.

Bron: New Atlas
The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie