WorldHappinessCafe: al verbonden met 31 landen!

The Optimist 8 mei 2023 Samenleving

Op 20 maart was het Wereld Geluksdag. Deze dag opende het WorldHappinessCafe, een online omgeving om geluksmomenten te delen. Tot 22 juni 2023 heeft iedereen de kans om hier gratis aan deel te nemen.

WorldHappinessCafé is een initiatief van MultiplyHappiness, en is online te bezoeken via hun gratis app HappyWe. Via deze app komen gebruikers van over de hele wereld met elkaar in contact om geluksmomenten te delen.

Geluk delen

Zo’n geluksmoment kan iets groots zijn, zoals een diploma-uitreiking, of gewoon een vredig koffiemomentje in de zon. Het doel is om het geluk verder te verspreiden. Je wordt verbonden met maximaal acht anderen en deze groep wisselt elke drie dagen. Het kost niet meer dan vijf minuten per dag om een foto of tekstje de wereld in te sturen en zo een ander mee te laten genieten van jouw geluksmoment. Volgens organisator Chiel van der Linden staat het delen van geluksmomenten gelijk aan het vermenigvuldigen van geluk.

Zonnewende

Op 21 juni, de dag van de zonnewende, wil MultiplyHappiness zoveel mogelijk gebruikers uit verschillende landen hebben verzameld. Het allerliefst minstens één iemand uit elk land ter wereld. De teller loopt nog steeds, maar momenteel zijn maar liefst 31 verschillende landen aangeschoven.

Het ‘café’ is geopend tot open 22 juni 2023. Wij nodigen jou en iedereen over de hele wereld uit om deel te nemen. Bekijk hieronder de introductievideo.

The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie