WNF Tijger-T-shirts vliegen snel de deur uit

The Optimist 21 jul 2017 Natuur & Milieu

Vorige maand meldden we in de Daily dat het de laatste jaren iets beter gaat met het aantal tijgers op aarde, maar dat er volgens het Wereld Natuur Fonds nog veel moet gebeuren. De eerste campagnes om het resterende aantal tijgers te helpen verdubbelen zijn nu gestart.

Modeontwerper Bas Kosters heeft geheel belangeloos voor het WNF een limited edition tijgershirt ontworpen om zo aandacht te vragen voor tijgers in het wild. Een eeuw geleden waren er nog 100.000 en nu nog maar 3.900. Kosters zet zijn creativiteit in om de tijger te helpen. Er worden dus ook maar 3.900 shirts verkocht, net zo veel als het aantal tijgers in het wild en alle opbrengsten komen ten goede aan de tijgerprojecten van WNF.

Het shirt werd vorige week tijdens de Amsterdam FashionWeek geïntroduceerd en door het publiek in rap tempo gekocht: er zijn tot en met gisteren al ongeveer 2.600 over de toonbank gegaan. Dus als u dit collector’s item ook in huis wilt halen en zo de tijgers wilt steunen, dan kunt u zo’n shirt online kopen, zolang de voorraad strekt: www.wnf.nl/iprotecttigers.
Wilt u zien hoe het tijgershirt tot stand is gekomen? Bekijk dan de video over het shirt in wording en Bas Kosters die erover vertelt door op deze link te klikken.

Een ander onderdeel van de tijgercampagne is een Street Art Event dat het WNF op 29 juli, Wereld Tijger Dag, organiseert. Om aandacht te vragen voor tijgers in het wild verft de jonge streetartist Judith de Leeuw op die dag een enorme tijger op een canvas van maar liefst vier bij twee meter op het Amsterdamse Leidseplein.

Bron: WNF
The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Reacties zijn gesloten.