Winactie: film Mijn Rembrandt

The Optimist 24 feb 2020 Samenleving

Vanaf 5 maart a.s. zal MIJN REMBRANDT, de nieuwe documentaire van Oeke Hoogendijk (HET NIEUWE RIJKSMUSEUM), in de bioscopen door heel Nederland te zien zijn. De filmmaakster geeft een fascinerend inzicht in wat het werk van de Nederlandse meester Rembrandt zo bijzonder maakt en waarom zijn kunst mensen zo diep raakt. Het resultaat is een filmische mozaïek van aangrijpende verhalen waarbij de grenzeloze passie voor Rembrandts schilderijen leidt tot dramatische en verrassende ontwikkelingen.

Bekijk de trailer hier.

MIJN REMBRANDT ging in november op het IDFA (International Documentary Filmfestival Amsterdam) in wereldpremière in een uitverkocht Koninklijk Theater Carré, waar deze lovend werd ontvangen. Een originele en uiteenlopende film die het genre ‘epic art-thriller’ (Het Parool) in het leven heeft geroepen, en tegelijkertijd door Vogue werd beschreven als ‘een prachtige ode aan kunst van eigen bodem’.

Aanbieding voor The Optimist Daily lezers

Filmdistributeur Cinéart brengt MIJN REMBRANDT op 5 maart 2020 uit. Cinéart is een onafhankelijke Benelux distributeur die al 45 jaar bestaat. De focus van Cinéart ligt op het uitbrengen van films die raken, verbinden en een blijvende betekenis bieden. De catalogus is hier een weerspiegeling van, met een prachtige collectie aan (crossover) arthousefilms en toonaangevende films als SLUMDOG MILLIONAIRE, AMOUR, SON OF SAUL, COLD WAR en CAPTAIN FANTASTIC. Meer informatie over hun films vind je op de website www.cineart.nl.

In samenwerking met Cinéart bieden wij 3 van onze lezers kans op 2 vrijkaarten voor deze film. Wil jij MIJN REMBRANDT ook op groot scherm zien? Stuur voor 3 maart a.s. een e-mail naar redactie@theoptimist.nl, omschrijf je bewondering voor Rembrandt in één zin en maak kans!

The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie